persoonlijk advies
inruil mogelijk
fysieke winkel
demo mogelijk

Melco HR opslagsysteem bij Bender

  • Geplaatst op

De Melco N1A is speciaal gemaakt voor audio en dat kan je horen. Dat vinden we een groot pluspunt van deze NAS. Dat hij simpel te gebruiken is en geen uitgebreide installatie vereist, maakt het helemaal af.

Melco N1A

Anders dan een gewone NAS (Network Attached Storage) is de Melco N1A speciaal gemaakt voor audio. De N1A is niet zomaar een NAS hij is erg simpel te gebruiken en vereist geen uitgebreide installatie. Melco had tijdens de ontwikkeling 2 hoofddoelen namelijk: Om een digitaal muziek systeem te maken met de best mogelijke geluidskwaliteit en zeer gebruikersvriendelijk. Het was de bedoeling dat de gebruiker nooit een computer hoeft aan te sluiten zelfs niet bij het maken van een back-up. Daarom heeft de N1A aparte USB-poorten voor het importeren, back-uppen en uitbreiding van de opslag zodat je alleen maar een USB-flash drive of externe harde schijf hoeft in te pluggen.

Iets anders ongebruikelijks aan de N1A zijn de twee LAN-poorten aan de achterkant normaal heeft een NAS een LAN-poort en kan hiermee media streamen over het gewone lokale netwerk hoewel dit natuurlijk werkt, is het niet ideaal voor audio omdat er natuurlijk ook andere apparaten zijn aangesloten op dit netwerk zoals: Mobieltjes, Computers, Smart Tv’s enzovoorts. Dit kan het streamen van muziek erg vertragen en hierdoor kan de kwaliteit van muziek niet altijd even goed zijn. Met de tweede poort kan de N1A een directe netwerkbrug maken met andere streaming apparaten op deze manier vermijdt het netwerken die vertraagd kunnen worden door andere apparaten.


Melco's High Definition muziekbibliotheek : een HR opslagsysteem dat zonder set-up kan spelen

Het nu leverbare model audioserver de N1A werkt zonder dat er ingewikkelde installatiehandelingen verricht hoeven te worden, daardoor wordt het streamen van  digitale muziek in hoge resoluties sterk vereenvoudigd. Melco past uitsluitend audiofiele (high grade) componenten toe. Door de combinatie van rechtstreeks datatransport en speciale beveiligingssoftware  is de N1A ideaal voor iedereen die audiobestanden wil opslaan met de hoogst mogelijke afspeelkwaliteit.

Om die allerbeste kwaliteit mogelijk te maken is de High Definition Music Library  voorzien van hoogwaardige componenten zoals audiograde HDD's, gescheiden voedingen voor interne en externe data-uitwisseling, een ultrastijf, antiresonant front en chassis, een speciale netwerkspeler, een LAN en back-up aansluitingen.

Melco's ontwerpfilosofie: 

''In een tijd waarin een hoogwaardige muziekbibliotheek een noodzaak is geworden voor de veeleisende muziekliefhebber en audio-enthousiast stelden we vast dat de markt nog teveel afhankelijk is van conventionele opslagmogelijkheden die de optimale muziekbeleving in de weg staan. Om dit probleem voor altijd op te lossen hebben we twee jaar uitgetrokken om met een projectgroep die geleid werd door audiofielen een oplossing te laten ontwikkelen met de best mogelijke geluidskwaliteit. We zijn trots op het resultaat; de High Definition Music Library''

Over Melco

Melco bestaat sinds 1975 en is een fabrikant van audiofiele geluidsapparatuur.

http://www.benderhifi.nl/melco-n1a.html

Gratis verzending

voor orders boven €50,00

webshop 24/7 open

openingstijden winkel zie onderaan

persoonlijk advies

inruil mogelijk