persoonlijk advies
inruil mogelijk
fysieke winkel
demo mogelijk

Niam Mu so Qb gelanceerd

  • Geplaatst op

6 Januari heeft Naim de Mu-so Qb gelanceerd tijdens de CES in Las Vegas. Mu-so Qb is een compacte versie van het draadloze muzieksysteem Mu-so.

De introductie van Mu-so is voor Naim een groot succes geweest, dit werd in 2015 onderstreept door de toekenning van een EISA award. De Mu-so Qb borduurt voort op dit succes.

Mu-so combineert Naim’s hoge standaard voor muziekweergave met een aantrekkelijk uiterlijk en gemakkelijke bediening. Mu-so Qb neemt dezelfde kenmerken mee in een compacter ontwerp waardoor hij nog gemakkelijker is te plaatsen in huis of kantoor. De Mu-so Qb is lager dan een liter pak melk.

“With Mu-so Qb, we use the same principles that helped form the original Mu-so: no compromise on materials, sound quality or features.” aldus Naim Audio’s Technisch Directeur, Roy George.

ONTWERP

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Mu-so Qb was om de luidsprekers op een goede manier in de kleine behuizing te plaatsen zodat ze optimaal kunnen functioneren. Om hoogwaardige geluidskwaliteit in een compacte behuizing te creëren heeft Naim uitgebreid geëxperimenteerd met de juiste hoek van de luidsprekers en het optimaliseren van de componenten. De in totaal 5 luidsprekers zijn zodanig opgesteld dat ze ondanks de afwijkende vorm van het front toch een goed stereobeeld geven.  Mu-so Qb maakt voor het weergeven van de lage frequenties gebruik van een afwijkende technologie dan de originele Mu-so, er is immers geen plek voor een bass pijp. Hiervoor maakt Naim gebruik van twee passieve membranen die samenwerken met een actieve custom-made woofer met 100W versterker. Hierdoor krijgt de Mu-so Qb een verrassend diep laag, wat ongekend is voor zijn dimensies.  Aan de bovenzijde van de Mu-so Qb is een touchscreen interface met daarom heen een solide aluminium ring om het volume te regelen.

 

 KENMERKEN

Verbind de Naim Mu-so Qb met je Wi-Fi netwerk om toegang te krijgen tot een wereld van muziek. Stream draadloos muziek in hoge-resolutie via UPnP™ of zoek en speel miljoenen tracks via Spotify Connect, TIDAL, Internet Radio of Airplay.

Met de Mu-so Qb maak je gemakkelijk verbinding met andere apparatuur. Zo is hij voorzien van Bluetooth (AptX), een USB ingang voor verbinding met smartphones of tablets, een 3,5mm jack analoge ingang en een digitale ingang voor TV’s, Cd-spelers en set-top boxen.

Mu-so Qb kan deel uitmaken van een multi-room systeem met maximaal 4 andere Naim apparaten waaronder Naim netwerkspelers en Uniti producten. Hierdoor kun je synchroon in elke kamer van je huis muziek afspelen. Je kunt dit gemakkelijk bedienen via de Naim Control app voor iOS en Android.


GELUID

Aan het hart van de Mu-so Qb staat een 32-bits Digitale Signaal Processor – dezelfde hoogwaardige processor als in de Mu-so. De DSP regelt de muziek en verdeelt deze op de juiste manier over de luidsprekers. Hierdoor is het mogelijk om maximale geluidskwaliteit te krijgen uit de kleine behuizing. Het eindresultaat is een waanzinnige muzikale ervaring die de verwachtingen overtreft ongeacht zijn plaatsing in kantoor, slaapkamer of keuken.

Er is gekozen voor 20% glas-versterkt polyester als materiaal voor de behuizing vanwege zijn stijfheid en dempende eigenschappen. Aan de buitenzijde is gebruik gemaakt van een aluminium cover en warmteafvoer. De onderzijde rust op een plexiglas voetplaat die ervoor zorgt dat ongewenste vibratie wordt opgevangen, tevens versterkt dit de structuur van de Mu-so Qb.

 

Verkrijgbaarheid

We verwachten de Mu-so Qb in maart in onze winkels.

 

SPECIFICATIES

Audio Ingangen

Streaming

UPnP hi-res streaming, AirPlay (voor bijv. Apple Music), Spotify Connect, TIDAL, Bluetooth aptX

Digitaal

Optisch S/PDIF (tot 96kHz) op achterpaneel

Multiroom

Verbind met max 4 Naim Mu-so, Mu-so Qb of elk ander Naim Uniti of Naim Streaming product. Bediening via Naim App.

Analoog

3.5mm jack op achterpaneel  - voor analoge bronnen

Overig

Internet radio - via bekabelde Ethernet (RJ45) of Wi-Fi, USB Type-A op achterpaneel

Power

Versterking

300W (4 x 50W + 1 x 100W)

Drivers

1 x woofer

2 x mid-range

2 x tweeter

2 x passieve membranen

Formaten

Ondersteunde audio formaten

WAV, FLAC and AIFF – tot maximaal 24bit/192kHz
ALAC (Apple Lossless) – tot maximaal 24bit/96kHz
MP3 – up to 48kHz, 320kbit (16 bit)
AAC – up to 48kHz, 320kbit (16bit)
OGG and WMA – tot maximaal 48kHz (16bit)
In draadloze modus:
Maximaal 48kHz bij alle formaten

Ondersteunde Gapless formaten

WAV, FLAC and AIFF – tot maximaal 24bit/192kHz
ALAC (Apple Lossless) – tot maximaal 24bit/96kHz

Internet radio service provider: vTuner premium

Bluetooth: SBC, AAC and aptX

Fysiek

Afmetingen (HxBxD)

210mm x 218mm x 212mm

Gewicht

5.6kg

Overig

Certificatie en licensering

Apple MFI and AirPlay, Bluetooth, aptX, Wi-Fi certification, USB certification

Geleverd met

Zwarte grille, stroomkabel en quick-start guide. 3 optione grilles leverbaar – Burnt Orange, Vibrant Red, Deep Blue

Garantie

Twee jaar

Gratis verzending

voor orders boven €50,00

webshop 24/7 open

openingstijden winkel zie onderaan

persoonlijk advies

inruil mogelijk