Menu
0
gratis verzending NL, BE >€50
webshop 24/7 open
persoonlijk advies
inruil mogelijk
20Apr2024
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een hifi-set?

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een hifi-set?

Stel de perfecte HiFi-set samen!

Een hifi-set vind je in veel verschillende varianten met verschillende functies en prijzen. Maar welke hifi-set past bij jou en waar moet je op letten bij de aankoop van een hifi-set? Voordat je gaat kiezen tussen één van de vele mogelijkheden, zetten wij de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Waarom een hifi-set kopen?

Een hifi-set tilt jouw geluidservaring naar een hoger niveau. Een hifi-set kopen zorgt ervoor dat je kunt genieten van een optimale geluidsweergave. Geluid, zoals muziek, horen zoals de artiest het bedoeld heeft.

Bij de aankoop van een hifi-set is het belangrijk om erachter te komen wat jij mooi vindt klinken. Muziek is immers iets heel persoonlijks. Daarnaast zijn er nog meer afwegingen die je moet maken om tot jouw ideale hifi-systeem te komen. Doorloop onderstaande stappen en ontdek wat bij jouw smaak past.

Actief of passief?

Actief of passief betekend niets meer of er een versterker in de speaker zit. Traditionele en High-end HiFi-sets gebruiken vaak passieve speakers. Zo’n HiFi-set bouw je op met losse componenten. Losse versterking en losse bronapparaten. Waar je voorheen Actieve speakers typisch alleen in de professionele sector ziet zijn actieve speakers tegenwoordig ook in de HiFi te vinden. Actieve HiFi speakers hebben vaak ook streaming ingebouwd waardoor je niet eens  een los bronapparaat nodig hebt.

De keuzen tussen passief en actief is afhankelijk van wat je zoekt in je HiFi-set. Zoek je een simpele oplossing met de beste prijs-kwaliteit verhouding? Dan kom je al snel uit op een actieve set zoals de KEF wireless serie. Met een actieve set, zoals die van KEF, kan je al gelijk muziek afspelen door simpelweg een streamingdienst te gebruiken, zoals Tidal of Spotify. Ook hebben alle modellen uit de wireless serie alle aansluiting-mogelijkheden die je nodig kan hebben.

Maar ben je meer opzoek naar een set met een gepersonaliseerd geluid? Dan kan je de flexibiliteit van een passieve set niet verslaan. Door de modulariteit van een set met losse componenten kan je met de juiste combinatie de perfecte sound vinden. Alhoewel een passieve set vaak duurder uit kan komen, levert dit volgens de meeste audiofielen wel het beste geluid. Daarnaast kan je met een passieve set heel gemakkelijk upgraden en wisselen. Je kan eigenlijk zo simpel beginnen als je wilt en zo stapsgewijs het zo uitgebreid maken als je wilt.

Welke speaker is het beste voor mij?

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur in de weergave van een luidspreker. Echter is het ook belangrijk om te kijken naar de ruimte waar je de speaker wilt plaatsen. Denk aan de grote van de ruimte, de akoestiek en eventueel ook welk design je mooi

Monitor speaker - compact met hoge kwaliteit

Indien er weinig ruimte is, is de keuze voor een grote speaker niet altijd handig. Hierbij kan er beter worden gekozen voor een monitor luidspreker, ook wel boekenplank luidspreker genoemd. Het is een compact uitgevoerde luidspreker voor degene die houdt van gedetailleerde muziek, maar weinig ruimte in huis heeft. Een monitor speaker is met zijn compacte formaat makkelijk neer te zetten op een meubel.  Mocht je geen ruimte hebben op de tv kast voor monitoren dan kan je ook een mooie speaker-stand gebruiken.

Vloerstaande luidsprekers - complete audio-ervaring

De andere optie is om te kiezen voor een vloerstaande luidspreker. Hiermee krijg je het volledige geluidsbereik en een complete HiFi-ervaring. Een staande luispreker wordt direct op de vloer gezet en geeft het volledige scala aan tonen weer, van zeer diep tot heel hoog.

De akoestiek in de ruimte is zeer belangrijk bij het kiezen van de juiste speakers. Een grote woonkamer heeft tenslotte een andere akoestiek dan een kleine slaapkamer met tapijt. Je keuze qua speakers moet je hierop afstemmen, zodat je geluidservaring optimaal is. Weet je niet zeker welke speaker het beste geschikt is voor je ruimte? Dan kan je altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend persoonlijk advies.

Wat wil ik afspelen?

Je keuze is daarnaast afhankelijk van hetgeen wat je graag afspeelt. Is dat muziek, films of juist een combinatie van beide? En stream je dat het liefste muziek of speel je het af via een CD-speler of draaitafel?

Wanneer je muziek draadloos wilt streamen vanaf je telefoon of tablet en de set moet aansluiten op streamingsdiensten (zoals Spotify, Tidal en Qobuz)  dan heb je een andere set nodig dan wanneer deze ook gebruik moet maken van een platenspeler. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van de juiste hifi-set.

Afweging tussen surround of stereo

Het is tevens van belang om een afweging te maken tussen een surround sound systeem of een stereo systeem. Dit is ook weer afhankelijk van waar je de hifi-set precies voor wilt gebruiken. Wanneer je veel films kijkt, dan kies je voor een surround opstelling. Een surround systeem komt goed tot zijn recht bij een Home Cinema Set, een set die het geluid driedimensionaal kan weergeven. Een stereo is juist echt gemaakt voor het luisteren naar muziek of radio.

Bonus: wel of geen subwoofer

Een subwoofer is een luidspreker die alleen de lage tonen weergeeft. Voor menig film- en tv-liefhebber is een subwoofer onmisbaar voor een optimale weergave van het geluid. Het geluid van een subwoofer klinkt dieper en rijker. Het is niet alleen een goede toevoeging bij een film, maar kan ook muziek nét dat beetje extra geven.

Zeker bij bepaalde muziekstijlen of wanneer je van het geluid houdt, kan je een subwoofer toevoegen aan je stereoset. Maar er zijn ook vloerstaande speakers verkrijgbaar die het gevoel en geluid van een subwoofer kunnen evenaren.

Budget speelt ook een rol

Wanneer je hebt besloten om een hifi-set te kopen, is het belangrijk om eerst over je budget na te denken. Wat is voor jou écht belangrijk en wat iets minder? Waar ben je bereid wat meer in te investeren?

De kosten zijn afhankelijk van veel factoren. We raden het aan om goed te kijken naar je voorkeuren voor je hifi-set. Daar helpt ons team je graag bij! Of je nu al precies weet wat je zoekt of je net aan het oriënteren bent naar een hifi-systeem, wij staan voor je klaar!

Neem gerust contact met ons op of maak gemakkelijk een luisterafspraak.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.