Menu
0
gratis verzending NL, BE >€50
webshop 24/7 open
persoonlijk advies
inruil mogelijk
12Feb2020
Gitaar clinic John van der Veer

Gitaar clinic John van der Veer

Gitaar clinic John van de Veer bij Bender hifi

 

Op vrijdag 31 januari 2020 heeft Nederlands gitaartalent John van der Veer bij Bender hifi een clinic geven aan een select gezelschap van klanten en muziekliefhebbers uit alle windstreken van Nederland. Dit event staat ook in het teken van de nieuwste Yamaha 5000-serie. Met deze nieuwe productrange biedt Yamaha na vele jaren van afwezigheid wederom Hi-Fi componenten in het highend topsegment.

Een half uur na ontvangst loopt de winkel al lekker vol en moet de organisatie zelfs nog enkele stoelen in de grote luister ruimte bijplaatsen om aan iedereen een plek te bieden. Hierna geeft Harald Strik, eigenaar van Bender hifi, een kort openingswoord waarna John van de Veer het ‘podium’ betreedt. John geeft vervolgens een korte introductie over wat er de komende uren op het programma staat.

 

John vertelt eerst over zijn muziekprojecten en over de collectie aan gitaren die hij heeft meegenomen voor deze gitaar clinic. Vervolgens vertelt hij iets over de historie van deze gitaren, de specifieke klank en waarom hij voor de betreffende exemplaren heeft gekozen. Elke gitaar klinkt anders. Sommige gitaren zijn voorzien van stalen snaren, sommige van nylon. Sommige gitaren hebben een andere stemming zodat deze nog geschikter zijn voor een bepaald muziekstuk. Per instrument demonstreert van de Veer hoe een bepaald muziekstuk hierop klinkt.

 

 

Enkele gitaren die John heeft meegebracht zijn van de hand van Nederlands gitaarbouwer Menno Bos, tevens bij dit event aanwezig. Hierbij vertelt John de aanwezigen dat deze gitaren zijn ontworpen op basis van specifieke wensen. De voor van de Veer gebouwde gitaren zijn voorzien van stalen snaren, maar hebben een totaal afwijkende klank ten opzichte van een reguliere akoestische steel-string gitaren.

 

Op gepaste momenten wordt de sessie aangevuld met een fragment van dezelfde compositie op cd. Hiermee kunnen de aanwezigen de geluidskwaliteit van de Yamaha 5000-serie vergelijken met de klank van het live spel. Een saillant detail is dat John van de Veer de luidsprekers uit deze 5000-serie al twee jaar zelf als professioneel muzikant gebruikt. Op deze NS-5000 highend luidsprekers mixt en beoordeelt hij niet alleen al zijn eigen producties, deze luidsprekers zet van de Veer als Hi-Fi recensent ook effectief in als referentie luidsprekers bij het reviewen van highend audio apparatuur.

 

 

Na een ruim twee uur durende sessie met als hoogtepunt het vrolijke stuk ‘het ijsvogeltje’ en een meer emotioneel beladen eerbetoon van John aan zijn zus Bea die reeds op jonge leeftijd wordt getroffen door Alzheimer in de gelijknamige compositie ‘Bea’ wordt het na een Beatles medley tijd om de sessie af te sluiten en nog even gezellig met z’n allen na te borrelen. Bender hifi bedankt alle aanwezigen, Yamaha Nederland en in het bijzonder John van de Veer voor deze gezellige en vooral zeer geslaagde avond.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.