Menu
0
gratis verzending NL, BE >€50
webshop 24/7 open
persoonlijk advies
inruil mogelijk
25Nov2021
Hoe plaats je een subwoofer?

Hoe plaats je een subwoofer?

Subwoofer plaatsen

Of je nu een surround set of een stereo set hebt, de plaatsing van een speaker is heel belangrijk. Dit geld natuurlijk ook voor een subwoofer. Alhoewel de plaatsing zeker verschil kan maken, is het verschil bij een subwoofer niet zo hoorbaar als bij de rest van de speakers. De impact die de plaatsing kan maken is afhankelijk van de ruimte, de kwaliteit van de subwoofer en kan ook afhankelijk zijn van de versterking. Welke subwoofer plaatsing het beste is kan ook afhankelijk zijn van smaak. Het kan nooit kwaad om meerdere posities te proberen om zo uit te zoeken welke plek het beste past bij jouw situatie.

Waar moet je een subwoofer plaatsen?

Het belangrijkste om rekening mee te houden tijdens het plaatsen van een subwoofer is de ruimte. Net als met andere speakers heeft een subwoofer ruimte nodig. Jij weet zelf waar bij jou thuis de subwoofer de meeste ruimte heeft.

Heb je een subwoofer die niet heel krachtig is, of wil je iets meer uit je subwoofer halen? Dan kan je de subwoofer het beste in de hoek van de kamer zetten. De hoek is een populaire plek om zo de lage tonen van de subwoofer te laten versterken. Daarnaast is het ook een handige plek vanwege de bekabeling.

Populaire subwoofers: Kef subwoofer | Acoustic Energy subwoofer

Kan de Subwoofer achter de bank?

Zolang de subwoofer ruimte heeft om te “ademen” kan je hem achter de bank plaatsten. Is dat niet het geval, dan is deze plek niet geheel aan te raden. Mocht je de subwoofer hebben aangesloten op een surround-reciever, dan kan het zijn dat je de positie van de subwoofer zelf kan aangeven als achter de bank. Het is voor de beeld-plaatsing van het geluid wel beter als je de subwoofer aan de voorkant kan zetten.

Heb je buren die last hebben van de subwoofer? Door een subwoofer ontkoppelaar onder de subwoofer te zetten kan je voorkomen dat je lage tonen in de vloer verloren raakt. Hierdoor maak je niet alleen je buren blij, maar zorg je er ook voor dat de weergave van je subwoofer nog een stapje hoger gaat. Deze ontkoppeling frames hebben wij ook voor monitor speakers en als pootjes voor onder vloerstaande speakers.

Meer informatie over het plaatsen van een subwoofer

Wil je nog meer informatie over subwoofers? in onze blog “wat is een subwoofer” leggen we uit wat een subwoofer is en hebben we het ook nog kort over het aansluiten van een subwoofer. Voor meer informatie over hifi of persoonlijk advies, dan kun je altijd bellen en mailen met ons personeel. Kom ook gerust langs in onze hifi speciaalzaak en kom erachter wat nu echt bij jou past.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.