Menu
0
gratis verzending NL, BE >€50
webshop 24/7 open
persoonlijk advies
inruil mogelijk
02Dec2021
Wat is een receiver?

Wat is een receiver?

Wat is een receiver?

Een receiver is een audio apparaat dat signalen kan ontvangen, kan omzetten naar geluid, dit versterkt en direct doorstuurt naar de speaker. Sommige receivers kunnen deze signalen ook doorsturen naar andere apparaten. Dat allemaal in één behuizing.

Een receiver komt voor in twee varianten:

Wat is een stereo receiver?

Een receiver heeft altijd een geïntegreerde versterker ingebouwd. Dat houd in dat een receiver passieve speakers direct kan aansturen. Het verschil tussen een geïntegreerde versterker en een (stereo) receiver is dat een receiver verschillende soorten signalen kan ontvangen en omzetten. Vroeger betekende dit dat er een tuner (radio) is ingebouwd, maar tegenwoordig hebben we ook streaming en bluetooth. Dus wanneer je een versterker heb met een streaming unit zou je het ook een receiver kunnen noemen. Versterkers waar een streaming unit is ingebouwd noem je dan een netwerk receiver of een stereo receiver. Als je receiver direct vertaald uit het Engels, krijg je “ontvanger” en dat is eigenlijk ook wat een receiver is. Een ontvanger van signalen. Of nog beter gezegd een verwerker van signalen.

Wat is AV receiver?

Een AV-receiver is een receiver die ook beeld signalen kan verwerken en kan doorsturen. Vandaar ook de naam AV, afgekort van audio-visual. Daarnaast kunnen av-receivers ook surround geluid verwerken en versterken. Hoeveel kanalen een av-receiver kan aansturen verschilt per model. Maar alle av-receivers kunnen minimaal 5.1 surround leveren. Dat betekend 2 voor-speakers, 1 center-speaker, 2 achter-speakers en een subwoofer.

Wat is een goede receiver?

Stereo-receivers

Als je alleen naar muziek luistert en niet heel veel films en tv kijkt, dan is de meerwaarde van een av-receiver misschien niet zo interessant voor jou. In dat geval is het vooral een kwestie van smaak welke stereo-receiver je het mooiste vind klinken. Zolang je een goed budget hebt hebben de meeste stereo-receivers alle functies die je nodig zou kunnen hebben voor een goede muziekbeleving. Maar kijk je wel veel films en tv dan is een av-receiver een grote toevoeging aan de filmervaring.

Av-receivers

Voor het kiezen van de juiste av-receiver komt wel iets meer kijken. Doordat er zo veel kan verschillen tussen de mogelijkheden en functionaliteiten van elke av-receiver modellen, moet je met veel meer dingen rekening houden. Over het algemeen zal een surround set ook duurder uitkomen dan een stereo set van vergelijkbare kwaliteit. In het geval van een av-receiver is het minder een kwestie van “wat is een goede av-receiver” maar meer een kwestie van “welke av-receiver is het beste voor mijn situatie en wensen”.

Interesse in één van onze receivers, kijk dan online in ons uitgebreide assortiment. Ontvang je graag nog meer informatie over een receiver, kom dan gerust langs in onze hifi winkel in Arnhem. Wil je nu al weten wat het verschil is tussen een receiver en vesterker, lees het in onze blog.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.