Luidsprekerkabels

Welke merken?

Bij Bender hifi hebben we luidsprekerkabels van verschillende merken en prijsklassen. Vanaf rol hebben we Supra en The Chord Company. Geconfectioneerd van Chord en Shunyata Research.

 

Wat is het verschil vanaf rol of geconfectioneerd?

Vanaf rol dan heb je alleen de luidsprekerkabel. Bij veel versterkers en luidsprekers sluit je de kabel aan met behulp van banaanpluggen of spades. Deze zal je dan er los bij moeten kopen en zelf monteren aan de luidsprekerkabel. Bij een geconfectioneerde luidsprekerkabelset zijn de banaanpluggen of spades al in de fabriek gemonteerd. Een andere mogelijkheid is dat je de lossen componenten bestelt en dat wij het confectioneren/monteren doen.

 

Welke lengte?

De benodigde lengte is afhankelijk van de afstand tussen de versterker en de luidspreker. Belangrijk is dat de luidsprekerkabel lang genoeg is om vrij te rusten bijvoorbeeld over de vloer. Stel dat je vloerstaande luidsprekers hebt en de versterker in een rek dan is de afstand over de vloer, hoogte naar de luidsprekerkabel aansluiting van de luidspreker en de hoogte naar de versterker. Het meest optimale is als de afstand aan beide kanten gelijk is. De sets die in het keuze menu staan, hebben voor beide kanten dezelfde lengte. Op aanvraag zijn andere lengtes mogelijk.

Pagina 1 van 2